Konståkningar

SL anordnar regelbundet guidade visningar av konsten i tunnelbanan – så kallade konståkningar. Sedan hösten 2017 arrangeras även speciella visningar av konsten på Citybanans nya stationer. Under visningen får du höra mer om konsten, arkitekturen och konstnärerna bakom verken.

Sommarens konståkningar pågår under perioden 2 juni till 30 augusti. Sommarvisningarna är lite kortare och tar cirka en timme. De riktar sig lite mer till tillfälliga besökare och turister men alla är naturligtvis välkomna. 

Visningarna äger rum varje tisdag, torsdag och lördag kl 13.30 på svenska och kl 15.00 på engelska. På tisdagar och torsdagar besöker vi några utvalda tunnelbanestationer i innerstaden, så kallade "highlights", och på lördagarna visas några utvalda verk på Citybanans stationer. Mötesplats för samtliga visningar är T-Centralen, SL Center Sergels torg. Visningarna är gratis men man måste ha en giltig SL-biljett för att följa med. Ingen föranmälan behövs, alla är välkomna.

Höstens program startar den 6 september. Fram till slutet av november erbjuder vi en ny konståkning i tunnelbanan varje vecka samt en visning av all konst på någon av Citybanans pendeltågsstationer. Hela programmet ser du här nedan.